Sådan renser og vedligeholder du dit vinskab

0

Det bedste sted at opbevare vin er i en vinkælder, men det er de færreste af os, der har plads til og mulighed for sådan én. Det næstbedste sted er et vinskab, og det er til gengæld muligt for os alle sammen. Læs guiden her til rensning og vedligeholdelse, så du er sikker på, at dit vinskab fungerer bedst muligt og holder længst muligt.

Vedligeholdelse af vinskab

Det er forholdsvist enkelt at vedligeholde dit vinskab, og det tager betydeligt mindre tid end at rengøre og vedligeholde dit køleskab, da der her sætter sig madrester fast. Vinskabet skal med jævne mellemrum tørres af indvendigt med en fugtig klud. Andet behøver du ikke at gøre ved det indvendigt.

Udvendigt skal du sikre, at selve kølemekanismen ikke forringes på grund af støv. Når du rengør udvendigt, bør du tage strømmen fra forinden. Brug herefter en ren og let fugtig klud til at fjerne støv på bagsiden og undersiden af vinskabet. Slut af med en tør klud. At holde vinskabet støvfrit på yder- og underside bidrager til en bedre køleeffekt og en længere holdbarhed.

Ovenstående er en generel guide til rengøring af vinskab. Læs altid vejledningen til netop dit vinkøleskab, hvis du er i tvivl.

Sådan fjerner du rødvinspletter

Én ting er at rengøre vinskabet; noget helt andet er at rengøre efter selve rødvinen. Selv gamle husmødre ved, at vinpletter er nogle af de mest genstridige, og der findes efterhånden mange husmoderråd imod dem. Det er dog langt fra alle, der reelt virker, og nogle gør endda problemet værre. Her finder du råd imod rødvinspletter, der faktisk virker.

Rødvinspletter på glatte overflader:

  • Fugt en nanosvamp (også kaldet melaminsvamp eller mirakelsvamp) med lidt vand.
  • Gnid let på pletten og se den forsvinde

Rødvinspletter på tekstil:

  • Hæld rigeligt med vand (helst danskvand) på pletten.
  • Pres køkkenrulle imod stoffet for at fjerne vand og rødvin. Gnid ikke!
  • Afhængigt af tekstiltypen, kan pletten fjernes med ovenstående. Hvis ikke, hældes der efterfølgende lidt glycerin på pletten, og tøjet kommes i en forseglet pose. Lad ligge i 7-8 timer og vask efter anvisningerne.

Er der tale om stof, der ikke kan kommes i vaskemaskinen (f.eks. sofa eller gulvtæppe), kan der efter de første to punkter bruges kartoffelmel til at suge. Støvsug herefter pletten og påfør glycerin med en svamp. Gnid ikke! Lad ikke glycerinen tørre ud, og lad det sidde i minimum 7-8 timer, inden det vaskes med koldt vand. Brug ikke for meget vand og støvsug efterfølgende for at undgå skjolder.

Læs flere guides til rengøringen og få gode råd til valg af rengøringsartikler her: Rensning.dk

Leave A Reply