Er vin en god investering?

0

Uanset, om du er interessere i vin eller blot i en god investering, kan det være værd at overveje at investere i vin. Vine er en langsigtet investering, men har du tid til at vente, kan det også være en meget profitabel investering på linje med eksempelvis virksomhedsobligationer.

God vin stiger i værdi

Overvejer du at investere i vin, skal det naturligvis ikke være den billige fra Netto, men en ordentlig vin eller champagne. Historisk set lå afkastet på visse gode vine fra 1993-2003 på hele 13,62%, hvilket er et flot afkast.

Vin er som obligationer

Imens aktier typisk er kendt for at svinge en del i værdi, går det som regel mere jævnt med obligationer – og lige sådan er det typisk også med god vin. Du skal ikke forvente, at vinen fra den ene dag til den anden bliver en masse penge værd, men den stiger stødt i værdi fra år til år. Derudover anbefales det at få afviklet eventuel gæld på lån, inden du investerer i vin.

Hvilken vin er en god investering?

Overordnet set er det især Champagne og Bourgogne, der er gode investeringsvine. Det gælder dog kun ved champagne og vin med lang holdbarhed.

Champagne bliver typisk drukket, og derfor findes der ikke særlig mange af dem, der blev solgt for 7-10 år siden. Er der stadig en efterspørgsel, vil det være til din fordel, at udbuddet er meget begrænset.

Bourgogne er en god vin med mange nuancer, som de fleste vinelskere har som én af deres favoritter. Vælger du en vin, der produceres begrænset, vil den naturligt stige i værdi over tid.

Vælg vin der bliver bedre med tiden

Billig vin har som regel en begrænset holdbarhed, og disse typer af vin mister naturligt deres værdi, når holdbarheden overskrides. Derfor bør du udelukkende investere i vine, der bliver bedre over tid, hvilket typisk er de dyrere vine, der starter fra 500 kr. flasken. Desuden har vine med et højt indhold af garvesyre bedst af at blive blødgjort i nogle år.

Opbevar vinen korrekt

Udover, at vinen skal kunne holde sig og helst forbedres, skal den også bevare sin smag, hvilket kræver, at den opbevares korrekt. En vinkælder er selvfølgelig det mest optimale, hvilket skyldes, af vin bør opbevares mørkt, tørt og køligt. Har du ikke en vinkælder, kan du købe udmærkede vinskabe. Opbevar aldrig din investeringsvin på en vinreol i køkkenet; her er både temperatur og lys ikke optimalt.

”Vin bliver bedre med alderen. Jo ældre jeg bliver, des bedre kan jeg lide det.”

Leave A Reply