Er du vinentusiast? Få dit egent vinkøleslab i køkkenet

0

Vin har en stor betydning for mange mennesker, og hvis man går meget op i sin vin, er det også vigtigt, at man opbevarer sine vinflasker rigtigt. Derfor kan et vinkøleskab være en super god tilføjelse til køkkenet. På den måde har man muligheden for at opbevare sin vin, så den er helt perfekt, når man selv skal nyde et glas eller, hvis man får gæster, som skal nyde godt af samlingen. Køkkenet er det perfekte sted at have vinkøleskabet, da det passer enormt godt ind og kan være en smart tilføjelse. Det kommer selvfølgelig også an på hvilket køkken, man har, hvis man skal have plads til et vinkøleskab. Det er derfor også noget, man kan have med i sine overvejelser, hvis man skal renovere eller have nyt køkken og gerne vil sørge for, at der er plads til et vinkøleskab. Se blandt forskellige køkkendesigns her, hvis du skal have lidt inspiration til, hvilken type køkken, der kan give bedst plads til et vinkøleskab.

5 tips til hvordan man bedst opbevarer sin vin

Hvis man går meget op i sin vin, er det også vigtigt, at man opbevarer den ordentligt. Hvad end det bliver med et vinkøleskab eller ej. Der er derfor 5 gode råd her, til hvordan man opbevarer sin vin bedst muligt.

  1. Temperaturen er enormt vigtigt, når det kommer til at opbevare vin. Man skal typisk have en konstant temperatur på 12 grader, men kan dog tillade at lade det svinge mellem 10 og 14 grader. Det er derfor også en af fordelene ved at have et vinkøleskab, da man på den måde kan sikre, at vinen hele tiden har den rette temperatur.
  2. Hold vinen fri for rystelser. Hvis vinen bliver udsat for vibrationer, kan det være skadeligt for den. Det er derfor vigtigt, at man opbevarer vinen et sted, hvor man kan undgå netop dette. Her kan det være en stor hjælp, hvis kompressoren er udstyret med dæmpere, så man kan blive fri for vibrationer.
  3. Undgå lys. Lys kan have en skadelig effekt på modningsprocessen af vinen, og bør derfor så vidt muligt undgås. Har man et vinkøleskab, kan det derfor være en god idé enten at have et med en solid dør, hvor der ikke trænger lys igennem eller en glasdør, som indeholder UV beskyttelse. Derfor bør vinen heller ikke opbevares i et almindeligt køleskab, da lyset derinde ikke har en god effekt på vinen.
  4. Undgå dårlig lugt i flasken. Med en vinflaske kan man risikere, at der kommer luft ind, fordi korken bliver ringere med tiden. Dette kan skabe en dårlig lugt i flasken, som forringer vinen. Man kan undgå den dårlige lugt, hvis man har et vinkøleskab med god cirkulation eller et kolfilter.
  5. Fugtigheden er essentiel. Når korken bliver for tør, sker det, at den slipper luft ind. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at holde en fugtighed på over 50%. Luftfugtigheden kan med fordel holde mellem 50-75%, hvis man vil undgå, at det bliver så fugtigt, at etiketterne på flasken ødelægges.

Leave A Reply