Dækker indboforsikringen også indholdet af mit vinkøleskab?

0

Langt de fleste danskere har en indboforsikring, men det er dog ikke alle danskere har et vinkøleskab i deres bolig. Det betyder også, at det ikke er alle danskere, der skal være bekymret for, at indholdet af deres vinskab bliver stjålet, hvis de får besøg af indbrudstyve. Ikke dermed sagt, at det er noget, der gør sig gældende for alle ejere af et vinkøleskab.

Det er nemlig meget forskelligt hvad folk bruger deres vinkøleskab til. Nogen bruger det blot til at temperere de vine, de drikker til dagligt, mens andre bruger det til opbevaring af finere vine, der også har en højere værdi – og det er typisk også personer fra den sidstnævnte kategori, der er bekymret for, om deres vine er dækket af indboforsikringen.

Hvis det er noget, der har din interesse, så kan det være en god idé, at du vælger at undersøge det hos netop dét forsikringsselskab, du er hos i forvejen. Som udgangspunkt er dette noget, der gælder for alle typer af særlige genstande såsom dyr vin, kunst og arvestykker, som brancheorganisationen Forsikring&Pension også skriver om.

Der kan ikke gives et entydigt svar

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der ikke kan gives noget entydigt svar på dette. Det er noget, der er meget forskelligt fra selskab til selskab, hvorfor det er noget, der skal undersøges meget nøje. Hvis ikke det er noget, der allerede er skrevet ind i dine forsikringsvilkår, så er det en god idé, at du får dette gjort eller søger alternativer.

Der er dog flere og flere forsikringsselskaber, der er begyndt at øge deres dækning eller derimod give mulighed for yderligere dækning via diverse tilføjelser. Hvis du f.eks. har værdifuld kunst eller vin af høj værdi i dit vinskab, så er det vigtigt, at det er noget, du tager en snak med dit forsikringsselskab om, så du kan sikre, at dækningen er optimal.

Hvis du ønsker at sikre dig, at dine finere vine er godt sikret, når du ikke er hjemme, så er det en god idé, at du sørger for at tage kontakt til dit forsikringsselskab og forhandler din nuværende aftale. Hvis det ikke er noget, der er mulighed for, så skal du selvfølgelig søge i en anden retning og finde en anden løsning, der har en bedre dækning.

Du skal altid undersøge markedet

På lige fod med andre forsikringer, så findes der mange forsikringsselskaber på det danske marked, der udbyder denne type af forsikring. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du har fokus på at undersøge markedet meget nøje, så du er sikret den bedste forsikring til de vine, du opbevarer i dit vinskab – uanset hvad værdien af disse flasker lyder på.

Hos langt de fleste udbydere er det ikke en del af deres indboforsikring, at indholdet af dit vinkøleskab er dækket. Det betyder også, at det er en nødvendighed, at du sørger for at indhente specifikke tilbud fra de forsikringsselskaber, du overvejer at skulle stå for at forsikre dit indbo, da det skal udspecificeres, at du har dyre vine, der også skal forsikres.

Det kan være en tidskrævende proces, hvis du selv skal indhente disse tilbud på manuel vis. Derfor er det også oplagt, at du vælger at se nærmere på at bruge en service til at indhente tilbud på din indboforsikring. Det er med til at gøre det markant nemmere at indhente tilbuddene, men det er også med til at presse de forskellige udbydere.

I og med, at du presser de forskellige udbydere, så er du også garanteret, at du kommer til at få leveret bedre tilbud, end hvis du indhenter på tilbud på manuel vis.

Leave A Reply